Заседание на Щаба за координация на  спасителни и неотложно-възстановителни работи при бедствия

...
Заседание на Щаба за координация на  спасителни и неотложно-възстановителни работи при бедствия
Коментари Харесай

Заседание за зимната подготовка се проведе в Областна администрация Разград

Заседание на Щаба за съгласуваност на  спасителни и неотложно-възстановителни работи при бедствия и повреди се организира в Областна администрация Разград през днешния ден,  02.11.2022 година

По покана на Областния шеф Драгомир Златев, представители на общините от района, на институции, организации и компании се събраха по отношение на подготовката на региона за зимния сезон 2022-2023 година, с цел да дискутират взетите превантивни ограничения за свеждане до най-малко на отрицателните последици за популацията и инфраструктурата при усложнена зимна конюнктура.

Представители на общините на територията на региона рапортуваха за подготовката на съответните общини за зимния сезон. От показаните отчети стана ясно, че общинските щабове са обновени, във всички общини са извършени срещи с кметовете на кметства, направени са заповеди за работа при зимни условия, тествана е готовността на техниката, с която ще се почистват обитаемоте места, обезпечени са нафта и твърдо гориво, при проблеми с газоподаването в учебните заведения и детските градини, планувани са задоволително финансови средства по обитаеми места.

От Областно пътно ръководство обясниха, че от 1 ноември са в режим на зимно поддържане. Изготвен е действен проект за работа при зимни условия, разпределени са машините по типове, като за всяка машина има избран маршрут. Проверени са пътнопочистващите компании и са въведени денонощни наряди за следене на пътната конюнктура. Количествата на инертните материали са доставени на 100 %.

Представителите на ОДМВР и РДПБЗН осведомиха за цялостната подготвеност на чиновниците от съответните дирекции за подкрепяне на общините и Областния шеф при нужда.

Представителят на РЗИ-Разград и шефът на ЦСМП – Разград също показаха информация за организацията на работа при зимни условия.  

 Д-р Николай Йоцов – шеф на Център за незабавна здравна помощ – Разград рапортува, че медицинските екипи и коли са в подготвеност. Разпределени са високопроходими санитарни коли по общините.

Юридически лица, имащи отношение по подготовката за зимния сезон, като „ Електроразпределение Север “ АД и „ Водоснабдяване Дунав “ ЕООД показаха отчети за подхванатите превантивни ограничения по подготовката за зимата.

По време на съвещанието, всички присъстващи увериха ръководителя на Областния щаб – Драгомир Златев, че са взети всички нужни ограничения, съгласно техните пълномощия и запаси, и че имат подготовка за реагиране при утежняване на метеорологичната конюнктура.

Относно подготовката за идния зимен сезон, Областният шеф ще изготви отчет, който ще бъде изпратен до Министерство на вътрешните работи, в период до 04 ноември 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР